Schrijfcursussen: bloggen voor meer publiek

 

In een schrijfcursus word je vaak om de oren geslagen met allerlei regeltjes. Zo leerde ik op school deze 7 schrijfregels die je beter aan je laars kunt lappen.

Ook zijn er mensen die geloven dat je geen echte schrijver bent als je vaker dan drie keer het woordje ‘maar’ gebruikt op een pagina.

Als je bij mij een schrijfcursus boekt, leer je geen regeltjes uit boeken, maar technieken uit de praktijk. Als journalist (Volkskrant, Quest en Psychologie Magazine), schrijver van een voor de Schaduwprijs genomineerde thriller Savelsbos en blogger weet ik uit ervaring hoe je lezers meesleept in een verhaal, hoe je spanning opbouwt en op welke manier je mensen aanzet tot actie.

Schrijfcursus: bloggen voor een groot publiek (en meer klanten)

Mijn kennis deel ik in de schrijfcursus Bloggen voor een groot publiek (en meer klanten). Wat kun je verwachten? Lees het hieronder.

Bloggen voor een groot publiek (en meer klanten)

afleiding zoeken

Bloggen is de meeste effectieve manier om meer bezoekers naar je website of webwinkel te trekken. Maar hoe schrijf je artikelen die mensen daadwerkelijk lezen, liken en delen? In deze cursus bloggen leer ik je vanuit mijn ervaring als journalist en blogger hoe je aansprekende onderwerpen bedenkt, op welke manier je een artikel opbouwt en hoe je mensen aanzet tot actie.

Alvast een voorproefje? Hier lees je hoe ik van 8 naar 80.000 lezers ging met mijn blog Schrijfvis, wat mijn recept is voor viral posts, en op welke manier ik binnen een halfjaar een nieuwsbriefbestand opbouwde van 4.000 abonnees.

In de cursus bloggen leer ik je schrijftechnieken voor succesvolle blogposts onder het genot van goede koffie en koekjes. De focus ligt niet alleen op schrijven, maar ook op jouw interesses. Hoe zet je jouw kennis en ervaringen om in aantrekkelijke artikelen op een eigen blog, en hoe trek je met behulp van dit blog meer klanten.

Aan het einde van de avond heb je gegarandeerd ideeën voor een blog, een opzet van een eerste artikel en ideeën over hoe je hier geld mee kunt verdienen.

Een cursus bloggen is de snelste weg naar meer klanten. Dat bewijzen ook veel grote bedrijven.

Inspirerender nog zijn kleine Nederlandse bedrijfjes, die soms zelfs bijna al hun klanten binnenhalen door te bloggen.

  • 365dagensuccesvol.nl organiseert cursussen en workshops.
  • Deze jurist trekt het merendeel van haar klanten met de blog Charlotte’s Law.
  • Deze foodfotografe kan leven van haar blog Simone’s Kitchen.
  • Mijn goede vriend Jelle Hermus is full-time bezig met SoChicken.nl waarop hij lifestyle-advies geeft.
  • Mijn kennis Tim Kraaijvanger heeft een blog over wetenschapsnieuws (Scientias.nl) dat hij heeft uitgebouwd tot een florerend bedrijfje.

Wil je zelf ook gaan bloggen?

(Hier lees je hoe je binnen 20 minuten je eigen blog begint)

Volg dan één van mijn schrijfcursussen: regelmatig geef ik de workshop bloggen voor een groot publiek in Den Haag (eenmalige cursus van drie uur). Het is meestal snel uitverkocht, er is nu nog één datum beschikbaar. Wees er snel bij, want de vorige keer waren alle plekken binnen een week uitverkocht door mijn nieuwsbrief, die flink wat mensen bereikt.

Datum: 9 juni
Tijdstip: 13:30 – 16:30 uur (koffie, thee en stroopwafels staan klaar)
Locatie: Bink36 in Den Haag
Prijs: 99 euro (ex BTW)
Schrijf je in via Eventbrite.

ALLE CURSUSSEN ZIJN VOL OP DIT MOMENT – mail schrijfvis@gmail.com voor meer info over nieuwe cursussen.

Deze schrijfcursus kun je ook boeken als incompanytraining. Mail voor meer informatie over een specifieke cursus of een incompany-training naar schrijfvis(at)gmail.com

————————————————

Ik gaf eerder schrijfcursussen en lezingen bij de volgende bedrijven:

Remind Learning
schermafbeelding-2017-01-19-om-10-05-45

Hagens PR

schermafbeelding-2017-01-19-om-10-07-19

Shell Asset Management

136px-shell_logo_svg_170x85-170x85

 

Ontvang maandelijks de beste schrijftips (gratis)

Verhelder je teksten